Zuid

Onze school in Zuid

Onze school in Dieren-Zuid ligt een beetje verborgen tussen de huizen. Het is misschien ook even zoeken, maar via het Schoolpad (aan de kant van de Zutphensestraatweg) of via de parkeerplaats (aan de kant van de Noorderstraat) komt u bij De Boomgaard Zuid. Een kleine en knusse basisschool met veel aandacht voor de kinderen.

Al meer dan 125 jaar verzorgen we het onderwijs aan kinderen in de basisschoolleeftijd. Op dit moment zijn er in het gebouw 4 combinatiegroepen ondergebracht. Alle groepen maken gebruik van de modernste technieken, zoals een digitaal schoolbord en tablets waarop leerlingen zelf aan de slag gaan.

Toekomstgericht

Onze school is volop in ontwikkeling en speelt in op veranderingen in de samenleving. Voorbeelden hiervan zijn het geven van Engels in groep 1 t/m 8, onze lestijden, actuele lesmethodes en de mogelijkheid tot kinderopvang.

Vanaf september 2015 werken we na de lunch met het toekomstgerichte onderwijsprogramma IPC (International Primary Curriculum), om ervoor te zorgen dat de kinderen niet alleen kennis vergaren, maar ook vaardigheden kunnen ontwikkelen. Onze manier om een gedegen invulling te geven aan goed onderwijs, waardoor de kinderen een stevig fundament krijgen voor hun toekomst.

IPC Thema 'Insecten'

Samen leren en leven

We helpen elkaar waar dat mogelijk is. Een voorbeeld daarvan is tutorlezen: een methode waarbij een leerling die al verder is met lezen een leerling helpt die nog veel oefening nodig heeft. Dat is een van de voorbeelden van samen leren en leven in een plezierige sfeer!

Ons team in Zuid

Het kernteam van De Boomgaard Zuid bestaat uit juf Anouk, juf Titia (ook onze intern begeleider),  juf Roos, juf Judith, juf Miriam, meester Martijn en meester Koen. Met ondersteuning van juf Inge (ondersteuning directie), Dennis Bierhof (directeur) en onze conciërge Richard.

Dit schooljaar zullen daarnaast juf Anne, juf Jacorien en juf Marjolein zorgen voor extra ondersteuning. De verrijkingsklas wordt verzorgd door Juf Lea.

Wilt u meer weten over onze school in Zuid? Dan kunt u contact opnemen met:
Team De Boomgaard Locatie Zuid
Schoolpad 3 (zijpad van de Zutphensestraatweg)
6953 CC Dieren
Telefoon: 0313 - 41 53 19
E-mail: algemeen.boomgaard@pcbo-rheden.nl

U kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen.