Waar kunt u ons vinden?

Waar kunt u ons vinden?

De Boomgaard Zuid

De Boomgaard Zuid ligt, zoals de naam al doet vermoeden, aan de zuidkant van Dieren, vlak bij de IJssel. Deze school, voorheen De Spreng, is een sfeervol gebouw uit 1891. De Boomgaard Zuid bestaat al meer dan 125 jaar!

> Naar de informatie van Locatie Zuid

Bezoek Gazelle Fabriek

De Boomgaard Noordoost

In Dieren Noordoost startte op 1 augustus 1983 De Boomgaard (toen nog De Drieschaar). De school was gehuisvest in het multifunctionele gebouw ‘De Drieschaar’ en werd gedeeld met een openbare basisschool en het wijkcentrum. In december 1991 verhuisde de school naar het huidige gebouw aan de Essenhof. Sindsdien heet de school ‘De Boomgaard’.

In 1995 ontstond een fusie tussen beide scholen. ‘De Boomgaard’ heeft nu dus twee locaties: De Boomgaard Noordoost en Zuid.

> Naar de informatie van Locatie Noordoost

Hoe groot is de school en wie werken er?

Momenteel heeft de school meer dan 200 leerlingen verdeeld over de 2 locaties.

De Boomgaard Noordoost in de Dierense Speeltuin - 2016

Op deze 2 locaties werken in totaal 21 leerkrachten, zowel in parttime als in fulltime banen. Er zijn een aantal teamleden met bijzondere taken. Zo is er op elke locatie een intern begeleider, zij zijn verantwoordelijk voor de zorg op maat. Ook is er een ICT-coördinator op school aanwezig, hij draagt zorg voor het computeronderwijs. Ook beschikt de school over vakleerkrachten zoals voor gymnastiek.